HDTVI

HDTVI ΚΑΜΕΡΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

Η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορεί να προσφέρει το συμβατικό αναλογικό CCTV είναι 960H (960x576), μόλις η μισή από την ανάλυση 720p (1280x720) ή μόλις το 1/4 από την ανάλυση 1080p (1920x1080) των προγραμμάτων HD της ψηφιακής τηλεόρασης.

Η τεχνολογία IP, η προτιμώμενη τεχνολογία για το μέλλον, επιλύει μεν το πρόβλημα της υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να καλύψει όλες τις σημερινές ανάγκες, καθώς είναι ακόμη ακριβότερη, απαιτεί νέες καλωδιώσεις μήκους ως 100m, είναι λίγο πιο σύνθετη στην εφαρμογή της, απαιτεί ειδικές γνώσεις από τους εγκαταστάτες.

Η τεχνολογία HD-SDI, γεννημένη στα στούντιο τηλεόρασης και καθιερωμένο παγκόσμιο πρότυπο, παρά την εξαιρετική ποιότητα εικόνας και την ευκολία στη χρήση της, δεν κατάφερε να διεισδύσει στην αγορά γιατί απαιτούσε πολύ καλή ποιότητα ομοαξονικής καλωδίωσης μεταξύ κάμερας και καταγραφικού.

Αυτό ήταν ένα πρόβλημα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε χώρες μάλιστα σαν τη δική μας, όπου χρησιμοποιούνταν κατά κόρο, ομοαξονικά καλώδια χαμηλών προδιαγραφών mini-RG ή UTP /twisted pair με video baluns.

Το κενό που δημιουργήθηκε, ήλθαν να καλύψουν κάποιες νέες αναλογικές τεχνολογίες μεταφοράς σήματος HD, μέσω ομοαξονικού καλωδίου μεγάλου μήκους, προσαρμοσμένες περισσότερο στο παραδοσιακό CCTV και με χαμηλότερο κόστος, όπως το HDCVI, το AHD και το HDTVI.

Το HDCVI δημιουργήθηκε και διατίθεται από τον κατασκευαστή προϊόντων CCTV Dahua στην Kίνα και παρά του ότι εμφανίστηκε πρώτο, δεν έχει τύχει ευρείας αποδοχής καθώς οι λοιποί κατασκευαστές που θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν, έπρεπε να συνεργαστούν με τον ανταγωνιστή τους.

Το AHD, ένα πρότυπο που δημιουργήθηκε στην Kορέα,δεν έχει επίσης ευρεία αποδοχή, καθώς ξεκίνησε υποστηρίζοντας αναλύσεις μέχρι 720p, υστερώντας στην ποιότητα της εικόνας και στα γενικά χαρακτηριστικά του.

Το πλέον διαδομένο πρότυπο είναι το HDTVI, δημιουργημένο από κατασκευαστές ολοκληρωμένων στις ΗΠΑ και ανοικτό για όλους τους κατασκευαστές CCTV. Η HIKVISION, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής CCTV στον κόσμο (independent IMS reports), έχοντας βαρύνουσα άποψη στη βιομηχανία του CCTV και πιστεύοντας στις ανοικτές τεχνολογίες, δημιούργησε τη σειρά προϊόντων TURBO HD, υιοθετώντας το πρότυπο HDTVI από την αρχή.

Αυτό έδωσε τεράστια ώθηση στην αγορά και περισσότεροι από 100 άλλους κατασκευαστές CCTV ακολουθούν και αυτοί το HDTVI, σαν το παγκόσμιο ανοικτό πρότυπο για την μετάδοση σήματος υψηλής ανάλυσης, κατασκευάζοντας συμβατά προϊόντα (κάμερες, καταγραφικά).

Τα βασικά χαρακτηριστικά του HDTVI είναι τα εξής:

1. Video HD real time σε αναλύσεις 720p, 1080p & 3MP και σύντομα 5MP. 

2. Χρησιμοποιεί τα ίδια καλώδια με τα αναλογικά συστήματα, κάνοντας εφικτή την εύκολη αναβάθμισή τους, με την       αντικατάσταση μόνο του καταγραφικού και όσων από τις αναλογικές κάμερες χρειάζεται να αναβαθμιστούν σε HD. 

3. Μετάδοση video, μέσω ομοαξονικού καλωδίου, σε αποστάσεις ως και 500m. 

4. Λειτουργεί και σε καλώδια mini-RG59 micro - coaxial.

5. Μετάδοση σήματος κάμερας, μέσω καλωδίου UTP (twisted pair) με χρήση ειδικών converter χαμηλού κόστους, σε αποστάσεις έως 400m. 

6. Υψηλή αξιοπιστία και ανεκτικότητα σε παρεμβολές. 

7. Δυνατότητα χρησιμοποίησης υπαρχουσών αναλογικών καμερών ή και προσθήκης IP καμερών σε μια εγκατάσταση.

8. Ίδια πρακτική εγκατάστασης και ευκολία χρήσης με τις αναλογικές κάμερες και τα καταγραφικά, χωρίς να απαιτούνται νέες          ειδικές γνώσεις. 

Η HIKVISION, διαθέτει αυτή τη στιγμή την μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων αναλογικού HD και τις υψηλότερες αναλύσεις εικόνας, από κάθε άλλο κατασκευαστή και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές.

Με σχετικές ετικέτες

Σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Κορυφή